2. Denken en onderzoek

Doel en proces

In de vorige video deed ik een verkenning van de noten. In feite had ik niet genoeg tijd om de taak af te maken, dus nu gaan we terug naar de noten die opgeslagen werden in “My Workspace” en gaan we verder. Nu begin ik te denken over een mogelijke manier om een reactie te formuleren. Maar we zullen zien dat ik eerst wat informatie nodig heb die niet in de noten aanwezig is. …

Wat hebben we geleerd?

Ik werd geïnteresseerd in de note die zei dat voorgaande ideeën incorrect waren: dat er niet veel geschikte materialen beschikbaar zijn op de Noordpool. Maar ik moest beter begrijpen of het nieuwe idee correct is. Mogelijk zijn de thermische eigenschappen van ijs niet zo verschillend van andere materialen. Ik heb wat data nodig die me die vraag kunnen helpen te begrijpen. Het vergelijken van data voor verschillende materialen hielp me dan met de vraag hoe een iglo comfortabel kan zijn.

Het gebruik van data hier is een voorbeeld van het principe “constructief gebruik van informatiebronnen.” Het is belangrijk dat we niet allen meningen verzamelen, maar ook informatie die kan laten zien welk idee de meeste potentie voor een goede oplossing heeft. In deze case keek ik naar een gepubliceerde datatabel, maar een experiment zou een andere mogelijkheid geweest zijn.

Naar Sessie 3