1. De noten verkennen

Deze serie videos neemt je door een hardop-denken proces waarin ik wat noten in Knowledge Forum bekijk en denk over hoe ik op ze kan reageren.

Hoewel je natuurlijk op één note tegelijk kunt reageren, wordt er dan waarschijnlijk op veel noten niet gereageerd (er zijn teveel noten om op te reageren), en leidt deze methode niet tot een samenhangend begrip van het onderwerp onder studie. Dus, buiten enige geïsoleerde reacties is het belangrijk om ook naar hele groepen notes (gesprekken dus) te kijken en een reactie op het geheel te maken. Op deze manier kun je kennis integreren en kun je tot nieuwe ideeën (“rise-above”) die het denken naar een nieuw niveau nemen. Ik laat dit zien in een aantal stappen.

In deze eerste video selecteer ik een groep noten en kopieer ik ze in een persoonlijke werkruimte om ze goed te bestuderen. My Workspace is een ruimte waar je noten kunt bewaren. De noten gaan over de volgende vraag van een leerling:

Why do people live in igloos, which are made from ice and would seem cold?

Het doel van de verkenning in deze video is om een algemene impressie te krijgen van wat er geschreven is in de groep noten.

Naar Sessie 2